HDMI kabel

Eenvoudige installatie

info@narrowpicast.nl

[ Hardware ]

Het gebruik van NarrowPIcast is gemakkelijk. Indien u al reeds een aantal digitale schermen heeft kan de NPC Mediaplayer er gewoon op aangesloten worden met een HDMI kabel. De enige voorwaarde is dat het beeldscherm minimaal de resolutie van 1920 pixels bij 1080 pixels kan weergeven

[ De weergave ]

De grootte van het scherm is belangrijk. De grootte van het scherm bepaald tenslotte of het scherm opvalt bij uw publiek. Daarnaast wilt u ook dat uw publiek de boodschap kan lezen. Als het publiek wat u wilt bereiken ongeveer 2,5 meter van het scherm staat heeft u aan een 40"inch scherm al voldoende. Maar bij 5-6 meter afstand kunt u beter al kijken naar een 60"inch scherm. Meestal is een TV scherm niet geschikt voor digital signage. Een tv heeft vaak een beveiligings timer.

LED-schermen verbruiken dankzij een backlight techniek minder. Ze presenteren ook meer licht met meer contrast en worden minder warm. Meestal ondersteunen deze schermen de laatste video technieken zoals 4K/8k (hogere resolutie) en HDR (dit zorgt voor meer contrast en betere kleuren). Kies het juiste scherm op basis van de toepassing en uw budget.

[ Mediaplayer ]

Voor de mediaplayer gebruiken wij een Raspberry PI 4. Dit is een klein verrassend printplaatje dat vanwege zijn laag verbruik en zijn compacte hardware uitermate geschikt is voor narrowcasting. Dit printplaatje is duurzaam, omdat het in combinatie met de (in eigen beheer) ontwikkelde software geen actieve koeling heeft.

De NPC Mediaplayer haalt zijn content uit de cloud en slaat deze bestanden lokaal op. Hierdoor kan de NPC Mediaplayer ook functioneren op een plaats waar u geen internet verbinding heeft.

De NPC Mediaplayer is ook geschikt om 4K video haarscherp en vloeiend weer te geven. De belasting van de processor van de mediaplayer komt bij het afspelen van video, dankzij de gebouwde software, niet boven de 5%. Deze content kunt u zelf direct bepalen met een mobiele web app.